Jak probíhá tvorba virtuální prohlídky?

Nemusíte se bát, že by pro vás byla tvorba virtuální prohlídky příliš náročná. O to nejdůležitější se postará náš zkušený tým a virtuální prohlídka může být za 2 týdny od nafocení u vás. Jak probíhá tvorba virtuální prohlídky od A až do Z? To se dozvíte se v tomto článku.

Publikováno 14. 7. 2021

Tvorba virtuální prohlídky krok za krokem

1. Potkáme se

Ať už osobně nebo online, na úvodní schůzce s vámi probereme vaši představu o virtuální prohlídce. Žádnou nemáte? Nevadí, rádi vám vysvětlíme všechny možnosti, prvky a vychytávky, ze kterých budou vaši klienti/zaměstnanci/partneři jásat. A konkurenci spadne brada.

Z úvodní schůzky budete odcházet s jasnou představou, jak může vaše virtuální prohlídka vypadat. Za pár dnů od nás dostanete cenovou nabídku. Pokud potřebujete vytvořit cenovou nabídku, neváhejte nás kontaktovat.

Získat cenovou nabídku

 

2. Nafotíme a natočíme

Společně vybereme vhodný den, kdy pořídíme záběry místností, zákoutí nebo exteriérů. Aby vše proběhlo hladce, je dobré mít připravený seznam míst, které budeme snímat.

Pečlivě si vyberte, které prostory chcete ukázat. Reprezentativní zasedačka bude vypadat lépe než prázdná chodba. Vřele doporučujeme vybraná místa projít a připravit, ať záběry zbytečně nekazí například plný odpadkový koš.

Virtuální prohlídka vypadá mnohem lépe, když jsou v ní lidé. Domluvte se se svými zaměstnanci nebo žáky, aby byli součástí záběrů. Dopředu naplánujte, co budou dělat, aby byly záběry autentické.  

Virtuální prohlídka školy 

Do virtuální prohlídky připojujeme také panorama z dronu. Letecká fotografie v úvodu prohlídky vypadá skvěle a návštěvníka zaujme. 

 

3. Vytvoříme náhled virtuální prohlídky

Jakmile zpracujeme všechny panoramata, zašleme vám náhledovou verzi virtuální prohlídky. Společně se zamyslíme, jak prohlídku co nejlépe rozvrhnout. Pošleme vám tabulku, do které vyplníte názvy záběrů a jejich pořadí v prohlídce.

Rádi vám doporučíme vhodné uspořádání záběrů, aby se návštěvníci virtuální prohlídky snadno zorientovali. Také si určíme tematické okruhy, které dělí prohlídku na jednotlivé oblasti - například ubytování, společné prostory, první patro atd.

4. Zpracujeme rozhraní prohlídky

Nyní už můžeme vytvořit virtuální prohlídku včetně navrženého grafického rozhraní a mapy lokality. V této fázi si vyhrajeme s funkcionalitou a grafikou. Všechny prvky vytvoříme tak, aby ladily s vizuální identitou vaší společnosti.

Připravíme i responzivní verzi virtuální prohlídky, aby se správně zobrazovala v mobilním telefonech.

Podívejte se, jak může vypadat virtuální prohlídka pro developery a nahlédněte do interiérů krásných dřevostaveb firmy RD Dřevo.

virtuální prohlídka pro developery

Aby prohlídky návštěvníky ještě více bavily, můžeme do nich přidat herní prvky. To jsme vyzkoušeli u virtuální prohlídky hradu - návštěvníci Karlštejna mohou ve virtuální prohlídce hledat zlaté mince

virtuální prohlídka hradu  

5. Zajistíme namluvený komentář

Virtuální prohlídka bez mluveného komentáře je jako prohlídka zámku bez průvodce. Je libo, aby návštěvníka vaší virtuální prohlídky provázel příjemný hlas herce Otakara Brouska? Zařídíme. Stačí, abyste ke každému místu napsali jednu až tři věty, které návštěvníka zaujmou.

Z dlouholetých zkušeností víme, že virtuální prohlídky s mluveným komentářem sklízí velký úspěch. Vyberte si jeden z podmanivých hlasů našich herců

Hotovou prohlídku vám dodáme v rozmezí 2–⁠⁠4 týdnů. Doba dodání se odvíjí od toho, jak náročné je vaše zadání a rozsah prohlídky.

Inspirujte se virtuálními prohlídkami z naší dílny 

Virtuální prohlídka památky - Kostel Jména Panny Marie (Křtiny)

virtuální prohlídka památky

Virtuální prohlídka pro školy - Střední škola ART ECON

virtuální prohlídka školy

Prohlédnout Nutrend World

Ukázky naší práce