#výběr virtuální prohlídky

Případová studie Becherovka: skvěle namíchaný zážitek

Becherovka je známá po celém světě. Ikonický likér se v Karlových varech se vyrábí přes 200 let, a je tak nejstarší značkou alkoholu v historii Čech. Virtuální návštěvníky jsme proto chtěli vtáhnout nejen do výrobních prostor a místního muzea, ale nechat je zakusit i kouzelnou karlovarskou atmosféru.

Publikováno 25. 4. 2024

Podařilo se nám namíchat unikátní prohlídku, která rozhodně nezhořkne na jazyku. Pojďte ji s námi ochutnat!

Od první kapky až po etiketu

Přísně utajenou recepturu drinku se nám zjistit nepodařilo, návštěvníkům jsme ale chtěli odhalit samotný výrobní proces – od míchání ingrediencí ze všech koutů světa přes plnění lahví s historickým designem až po lepení etiket. Díky našim panoramatickým záběrům si vše můžete prohlédnout do nejmenších detailů.

Videa, která vás vtáhnou do děje

…a protože výroba je plná akce, rozšířili jsme prohlídku o pohyblivé sekvence, kde si můžete jednotlivé stroje prohlédnout přímo v pohybu. Do některých z nich jsme se dokonce dostali – vy si tak můžete užít pohled zevnitř stroje

Využili jsme záběry z dronu, rozhovory na kameru i VFX animace. Na žádost klienta jsme natočili i detaily továrny v pohybu, které může používat pro prezentaci.

Virtuální ochutnávka v místním muzeu

Návštěvníci, kteří fyzicky navštíví místní muzeum Becherovky, mají díky nám možnost nahlédnout i za zavřené dveře – přímo do výroby, kam se standardně nedostanou. Pro natočení 360° videa virtuální reality (VR) si členové našeho týmu nasadili brýle Oculus, kterými jsme prošli prostory samotné výroby.

S návštěvou Karlových Varů už nemusíte otálet

Becherovka rovná se Karlovy Vary. Kromě samotné výroby nápoje jsme proto nafotili letecké a pozemní záběry tohoto kouzelného města na západu Čech. Nikdy jste nebyli na Karlovarské kolonádě? Zajděte si na virtuální procházku k jednomu z 12 místních pramenů.

Světová Becherovka

Oblíbený likér se začal do světa vyvážet už v roce 1834 – nejprve do Štětína a později do Vídně, Mnichova i Paříže. V průběhu 1. světové války se Becherovka dostala do Španělska, Itálie či Egypta. A po zrušení prohibice i do USA. 

Becherovka je už po stovky let vyhlášená po celém světě, a to především v okolních zemích. Proto jsme prohlídku připravili nejen v češtině, ale i v němčině a angličtině. Tak si každý může připít ve svém jazyce a žádná informace mu neunikne.

Interface, které ladí s brandem 

Becherovka má jasně definovaný brand s přesně určeným vizuálem. Proto bylo jasné, že i interface naší virtuální prohlídky musí s Becherovkou ladit. Přistupujeme tak ke všem našim virtuálním prohlídkám – co s klientem neladí, musí nemilosrdně pryč. Prohlídku jsme samozřejmě sladili i s jejich zcela novými webovými stránkami.

Chutnalo? 

Skvělý koncert jde odehrát i s jedním nástrojem. My jsme ale nadšení, pokud klient využije náš široký záběr a my dostaneme příležitost rozehrát vizuální koncert na maximum. Při tvorbě virtuální prohlídky pro Becherovku jsme využili všechny naše technologie, schopnosti a zkušenosti – od animací, přes panoramatické záběry, videa a snímky z dronu, detaily strojů s vysokým rozlišením nebo 360° video.

Přesvědčte se sami!

Ukázky naší práce